Tarot

A Tarot kártya egy önismereti rendszer. Miért fontos az önismeret? Azért, hogy tisztába jöjjünk önmagunkkal: ki is vagyok én valójában? Ezek az emberi létezés alapvető kérdései, melyre minden ősi kultúra és a modern pszichológia is keresi, majd adja meg a saját válaszát: Ki vagyok én? Honnan jövök? Merre tartok?

Bár ez egy paradoxon, de igaz: ahhoz hogy jól lássunk kifelé, befelé kell elindulnunk. A világot és benne magunkat csak akkor tudjuk tisztán, megközelítőleg objektíven látni, tartós boldogságra csak akkor lelhetünk, ha elindulunk befelé, megismerjük és rendezzük szüntelen áramló gondolatainkat, kavargó érzelmeinket. Meg kell ismernünk és szét kell választanunk, mi a miénk, a sajátunk, és mi az, amit a nevelés, az oktatás, a szokásrendszerek, a civilizáció aggatott ránk, és bár idegenek tőlünk, mégis már magunkénak érezzük őket.

 A Tarot kártya ebben mutat utat nekünk. Szimbólumaival az emberi tudattalan archetipikus ősképeihez nyúl vissza, és segítségükkel tükörként mutatja meg, mi zajlik a kérdező lelkében, felfedve magát a problémát és lehetséges megoldását is egy magasabb szemszög szerint.

Fordulhatunk a Tarot-hoz bármely gondunk esetében, legyen az párkapcsolati kérdés, vagy ha egy válaszút elé kerülünk, vagy bármely problémás élethelyzet, amelyet tisztábban szeretnénk látni, meg szeretnénk oldani.

Egy-egy kirakás rejtelme nem mindig tárul fel előttünk teljes szépségében azonnal. A képek megszólítják a lelkünket, ott élnek tovább, és megtapasztalásaink során egyre teljesebb értelmet nyernek, így vezetve bennünket az utunkon.

A Tarot segítségével kézzelfogható formában vehetjük fel a kapcsolatot Felsőbb Énünkkel, és így egyre élőbben, egyre erősebben érzékeljük a belső vezetést is. Egyre tisztábban halljuk azt a belső hangot, ami minden helyzetben megmutatja a kiutat, és segít megtartani magunkat a külvilág bomlasztó hatásaival szemben.

OH kártyák

Az OH kártyák csoportjába többféle kártyacsomag is tartozik, amelyek festőművészek és pszichológusok közös munkája révén jöttek létre. Mind a jobb, mind a bal agyféltekénket megdolgoztatva mutatnak tükröt önmagunkról, életünkről, kapcsolatainkról. Ezért nagyon jó önismereti eszközök, miközben rálátáshoz, megértéshez és saját megoldásaink megtalálásához vezetnek el bennünket.

A kártyákkal való munka egyszerre komoly és játékos. A képek és a szavak hatást gyakorolnak ránk, melyet megfogalmazva és kimondva információt kapunk saját külső és belső állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról.

Mind személyes, mind csoportos munkában jól használhatóak, fejlesztik a kreativitást, kommunikációt, imaginációt. Segítségükkel megtanulhatjuk felismerni és kifejezni érzéseinket, erősítjük intuíciós képességünket. Az OH megtanít hallgatni és válaszolni, mégpedig úgy, hogy valóban meghalljuk egymást és önmagunkat ítélkezés és versengés nélkül.

Én személyesen már régóta dolgozok Tarot és Symbolon kártyákkal, melyek nagyon hasznos eszközöknek bizonyultak a munkám és a privát életem során. Az OH kártyák megközelítési és használati módja jelentősen eltér ezektől. Különleges képi világukkal kiegészítik, színesebbé teszik és elmélyítik az önismereti, problémamegoldó és önsegítő munkát.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki egy új nézőpont segítségével önmagába akar tekinteni, saját rálátásra vágyik, és nyított a kreatív megoldásokra.

Konzultáció ~ 60 – 90 perc, 30 000 Ft.